mirabellee

Alla morsors dag=)

Kategori: Allmänt

Grattis tjejer..fasiken det börjar bli en hel del mammor omkring mig nu!Extra grattis till de som firar för första gången! Själv väntar jag ett tag till!Det är tur att jag fyller år så nära så jag slipper bli avis på presenterna..för ni får väl presenter... :O!?

Nu så..Spanien. Den 18/5 for jag och Ella till Nyköping. Vi åkte X2000 första klass, lyxigt värre. I Nyköping mötte vi upp våra kumpaner Pulan och Evve och for till Skavsta! Incheckning och en låång flygtur till Alicante. Tjaa,resan var bara 3½-4 timmar lång,men vi var inte helt medvetna om att det skulle serveras absolut INGEN mat. Edast sånt som kostade hundra spänn (no thank you!). Så det blev restaurang direkt när vi lastat av packningen i lägenheten. Helschysst lya med två sovrum med dubbelsängar, ett litet kök, vardagsrum, fräsch toa, balkong med kvällssol och egen terass...ni hör ju, typ paradiset.

Sen är allt sammangeggat...vi släppte taget om allt och bara njöt. Promenerade ner till havet, solade, badade, åt god mat, gick den oändligt långa och branta backen hem, åt chips, piffade till oss och gick till den närmsta puben som av en händelse var norsk=) På torsdagen blev Evve äggad:O heeelt sjukt, två killar i en bil körde förbi och den en vrängde iväg ett ägg på hennes arm. Hon trodde hon blev skjuten och rullade runt på asfalten och skrek...oj, nu blev det kanske lite överdrivet, men hon blev chockad. Ägget kletade ner hela klänningen som skulle varat fler kvällar, och skalet rev sönder små sår på armen så det kom blod! Alldeles rosenrasande gick vi till närmsta restaurang och tvättade av henne. DÄR av en händelse träffar vi 4 svenska "grabbar" som kom att bli våra bästisar;)

Vi spelade kubb med våra nya bästisar på stranden både fredag och lördag. Samt utekvällar på Kvikk som slutade med total fuldans från mitt och Ellas håll. Grabbarna och de andra tjejerna försökte joina, men vi var i en inre bubbla och total bortkopplade från omvärlden. Det var så skönt!! Att släppa allting för en stund och vränga kroppen på de mest knepiga sätten och släppa ur precis all energi. På lördagen blev mitt soleksem på bröstet helt olidligt och jag trodde aldrig jag skulle orka umgås, men som ett mirakel så efter halva kvällen när den riktiga musiken drog igång så var jag som besatt igen.

För den som har intresset åt det hållet så var alkoholen löjligt billig i affärerna. Ölen gick på en femma och liter vin för ca.7 :-. Själv hängde jag vid frukten som smakade sannslöst gott. I övrigt fick jag upp en passion för naglar. Evve arbetar med naglar och annat på kroppen så innan jag visste ordet av det så fanns det små blomdekorationer på mina korta små naglar. Jag blev så nöjd att jag köpte på mig flera kartor med dekorationer..så detta kanske är min nya grej...

Jag måste säga att jag blev ganska brun..det brukar inte hände,så nu skryter jag med det!=)
Lägger in lite bilder, för jag antar att ni inte tror på mig:P

Imorn ska det bli snuskigt varmt, så då ska jag spela pingis och sola med Millis=) Det kommer bli en toppendag!


Hemmagjorda hamburgare, fyyy fasen va gôtt!!


Jag och Ella tar en paus i vårat frenetiska dansande och poserar!


:O pepparkaka med aprikos..:p njaa...men lite färg ändå!Jag är nöjd!

God kväll folkens!

Dagen efter=)

Kategori: Allmänt

Orkade inte fylla i igårkväll för jag kom hem så sent..men här kommer rapport från dagen:

Jag började att fira mig själv med mannagrynsgröt med smörhôl och melon till frukost!MUMS
For sedan in till stan och bibblan för att låna lite böcker till vår uppsats, vilket var lättare sagt än gjort. Göteborgs universitet är uppdelat i en massa olika byggnade som ligger utkastade över hela Göteborg så jag fick irra runt för att hitta Pedagogen. Och väl där fanns bara den ena boken fast det stod att bägge skulle vara där..mystiskt försvunnen.

Jag shoppade lite på vägen. Det var ju trots allt min födelsedag och eftersom jag var ensam skulle jag inte få några paket! Så jag köpte ett halsband, hårmousse och underlack till naglarna,eftersom det har blivit min nya grej:)

På grund av massa studentfirande var det ett kaos att ta sig fram så jag for hem för att fira mig själv igen=)
Nu dukade jag fram schwarzwaldtårta (den bästa), melon, älsklingens banankaka, jordgubbar med grädde/mjölk och ett glas svartvinbärssaft!Är det kalas så är det!

Under tiden och efter kalaset så ringde telefonen konstant, vilket var superkul. Förrutom när jag lagt på det sista samtalet och insåg att jag hade alldelses för bråttom för att det skulle vara lönsamt! Jag skulle ju göra mig grann inför skolavslutningen..puh, men jag hann precis!

For till Vbg (vänersborg) och mötte upp ett litet gäng klasskamrater vid Pråmen..eller vad det nu hette.. Vi satte oss vid bordet där mest sol lyste..hjälp vad varmt det blev. God mat med daimglass som efterrätt plus supertrevliga människor gjorde min födelsedagskväll mycket lyckad=)

Så runt 23.10 var jag hemma i hundrasjuan igen och sov gott!

Nu ska jag slänga massa sopor från kalaset igår, hann inte efter och orkade inte när jag kom hem,så nu är det dags!

Ska försöka berätta om Spanien då jag märkt att intresset är stort;)

Haj så länge...

Min dag!

Kategori: Allmänt

Hipp hurra för mig!
Åh vad jag älskar min födelsedag!Alltid kul att bli uppvaktad!
De goaste av de goaste hör av sig och det dimper ner tjusiga kort i brevinkastet=)

Och så får man tårta..idag blev det enmanskalas. Inget fel med det, det blir ju massa mer tårta då!Men det hemska är att det kan bli för mycket. Magen mår sådär just nu!Därför ska jag åka till Vänersborg och gå på uterestaurang;) MUMS! Avslutningscermoni med klassen..eller tja, järngänget av klassen!Ska bli en superkul kväll!

Jag har alldeles för bråttom så jag försöker slänga in nån bild och sen skriver jag mer i kväll=)

Mitt kalas=)

KALAS!!Wiihoow

Födelsedagskort

Titt så fint!!Tuuusen tack!

Nu måste jag typ kuta!Men glöm inte att Inga-Märta och Mel B också fyller idag..=)
Icke att förglömma!

Skäms över att vara svensk!

Kategori: Allmänt

Inte så ofta, men ibland, skäms jag över att vara svensk. Jävlars vilket stelt folk!!Jag var igår vid Frölundaborg för att titta när min helt otroliga pojkvän skulle springa Göteborgsvarvet. Det är 21 km, och han klarade det på 1tim 49min. Jag kan inte förstå hur en människa kan springa i nästan två timmar:O sjukt. Jag satt på läktaren på stadion där alla gick i mål. Helt imponerade kom de första in på 1tim och 2 min och applåderna haglade fram. När första svensk(för det var såklart en kenyan som kom först) kom i mål så skrek till och med folk. Samma sak när de första kvinnorna rusade in. Men efter ca 15 personer i mål så slutade folk applådera:O Jag fattar ju att man inte kan sitta och applåder i flera timmar, men jädrans,lite kan man väl anstränga sig när de här människorna gör stora prestationer i sitt liv!Helt dött var det, man hör knapp folk prata!PINSAMT!

Som tur var hade folk längs vägen hejjat på bra. Men man tycker ju att när de går i mål borde få en liten klapp!!Det är peppade att höra folk klappa och ropa!

Ja, så ibland är inte Sverige bäst, så därför drar jag till SPANIEN i morn=) wooohoow..livin the dream!!
Spaninen är ett land där man dansar tango! Bammbam!Dans skare bli!

Receptet

Kategori: Allmänt

Tja, som ni två som var här och åt minns, så höftar jag i så ni får ingredienserna så får ni prova själva;)

Jag börjar med att steka köttet(fläskfilé, kyckling eller annat gött) lätt tillsammans med löken. Stek inte färdigt för då torkar det upp i ugnen. Sedan blandar jag ihop matlagningsgrädde, creme fraiche, chilisås och tabasco. Mycket lite av tabascon för den är djävulskt stark, men en hel del av chilisåsen, smaka av själv. Salt och peppar passar bra också. Även cayennpeppar gör sig gott, men är också stark så var försiktig. Sen plockar du fram burken med paprika, den finns bland inlagda grejer i affärer. Du har nu lagt köttet i en fin ugnsform, strör över paprikan och häller på såsen. Tillsist strör du över lite persilja. Du väler själv om du ska ha färsk eller frusen..blir lika så bra!=) Servera med passande tillbehör exempelvis pomme frites!
Taadaaah

Suck

Kategori: Allmänt

Ni ser ju att det vita slutar efter ett tag så man inte kan läsa det andra..vet inte riktigt hur jag ska fixa detta..någon med idé? Skriv en kommentar!

Nu ska jag till MVC!
Ciao

Nu kör jag på detta!

Kategori: Allmänt

Nu ger jag denna plats ett ärligt försök!Jag skapade den för en månad sen..men var inte nöjd med utseendet. Så igår satte jag mig och gav gärnet och så här blev det! Tänker väl jobba mer på layouten,men för nu så räcker detta. Det känns bättre här för nu kan jag lägga ut fler korta inlägg.

Nu sitter jag och väntar på Kyacko. Vi ska jobba med vår forskningsplan..suck.
 
Hoppas ni följer med mig hit, för här kan det nog hända mer grejer!

Have a nice day!