mirabellee

Bye bye Gbg, Hello Kd

Kategori: Allmänt

Yes, nu bor vi här, äntligen! Har nästan fått upp alla saker och det börjar kännas som ett hem. Trots att vi hela tiden tror att vi snart ska åka tillbaka till Gbg. Det känns för bra för att vara sant!

Well well, examen..helt häftig känsla i magen då jag vandrade runt på Göteborgs gator i finblåsan för att fixa håret hos Millis!Blev finfin både i håret och i fejjan och fick superfina örhängen i examenspresent!Goofia! Jag var snyggast på tåget till Trollhättan=) Cermoni i stora Albertsalen med sång och mer eller mindre intressanta tal bland annat från Lasse. Snabbt var den stunden över och vi fortsatte mot Swania. Utanför korkade jag och Ella upp en flaska Asti för att fira och goa Annika stod inne på hotellet och kikade nyfiket ut:) Som tur var kom hon ut och hjälpte oss tömma flaskan! Fördrinkar med tillhörande myssnack innan matsalen väntade! Vi hamnade såklart vid det fiina bordet och uppträdde utomordentligt med vackra dricksånger och lagom talnivå. Det fanns ju andra gapande folk, men dom höll vi oss ifrån! Maten var över lag mycket god och sällskapet var bäst!! Tråkigast av alla var väl jag som vid 21.40 snåret var tvungen att gå och säga hejdå till alla för att hinna med mitt tåg...gaah vad surt! Så jag missade alla skandaler, dansmoves och slutsnack! 

Igår firade jag och Krille 6 år ihop!=) nästa år börjar vi skolan sa han...höhö! Vi firade med lite fika i stan efter att jag suttit 1 ½ timma på arbetsförmedlingen..piss, nu kommer detta också! 

Tror att min stackars hud helt fått fnatt nu när vi flyttat från kusten och den fuktiga luften, för nu är jag torr och det kliar..blää. Och det hjälpte inte att jag gick och ställde min nära Klarälven för att försöka suga åt mig fukt. Hopplöst! Krille har precis skidat en mil medan jag suttit med mitt datafejs klistrat mot skärmen. Om jag ändå hade lust att vara lite hurtig...men den lusten tycks ha gått i ide. Jaja, jag ska ju till Ikea imorn och det är ju ganska stort så jag får lite motion åtminstone. Nu blir det lax med sweetchilisås och nudlar. Mmm jamii jamii!

Hej så länge 

Examen=)

Kategori: Allmänt

Idag tar jag min lärarexamen!! Woohoow=) Känns superskönt, men jag kan inte riktigt förstå att det verkligen ska bli fest ikväll,eftersom jag den senaste tiden gått runt i slitkläder och flyttstädat. Nu på förmiddagen så ska jag städa ur garderoberna i hallen och putsa fönstrena..puh, tur att imorn är sista dagen,för det börjar bli rätt tölit!Tyvärr glömde jag kameran i nya lyan så det kan inte bli några bilder.

Back to examen; Ska till frissan(Millis) och fixa håret, sen ska jag hoppa i blåsan och på tåget mot Trollis! Där blir det cermoni där man ska höja mig och 140 andra till skyarna för vårt alldeles förträffliga arbete och slit de senaste 3½ åren. Sen knallar vi vidare till Swania(ett hotell) där vi betalat dyra pengar för en utsökt(hoppas jag!) tre-rätters! Lovely! Sen blir det tåget hem(sista gången jag kan kalla det hem...lite lessamt) och packa det sista! Imorn kommer familjen med liten lastbil och tar med det sista och mig!

Nu ska jag invänta att solen går upp så jag kan putsa fönstrena...tur att jag tog badrum och avlopp igår, för idag känner jag mig seg och inte på snusk-jobb-humör!

Vi ses i Karlstad!=) Och, Hurra för mig!=)



Pust!

Kategori: Allmänt

Det är tufft att göra fint! Jag är en sån som gärna stannar upp efter jag gjort en sak, exempelvis tvättat rent taket eller målat elementet. Jag tar en stund och berömmer mig själv lite. K bara kör på utan att fundera eller efterberömma. Så här går dte fort!Tapeterna är uppe i vardagsrummet, jag ska ta en bild i dagsljus och visa er. Vi är mycket nöjda! Och idag har vi beställt till sovrummet,så det rullar på bra. Nästa helg ska ju allt vara helt klart och möblerat. Då kanske livet kan komma tillbaka lite,för jag börjar sakna min hyfsade ordning!

Men nu sitter jag i den ganska tomma lägenheten och pluggar inför sluttentan på onsdag. Trots att det inte finns så mycket här att göra,så lyckas jag distrahera mig själv..gaah,när ska man lära sig tro??

Jag går och fryser konstant vilket leder till att min rygg krampar, coh det är inte ett dugg skönt. De här dagarna jag varit hemma har dagstemperaturen legat mellan 14-20 minusgrader och det är alldeles för kallt för att göra något vettigt utomhus. Tur att det är en massa mysig snö ute!

Jag har lagt in bilderna från Wien,så här får ni se lite mer från semestern=)


Här var vi inte blyga över att visa vårt turistiska ursprung;) Flera stora kartor och enorm kamera gjorde att vi smälte in bra bland japanerna=)


Stephansdomen - tur att de täckt för ställningarna med tryckta dukar så våra det ser bra ut på våra bilder! Snopet om halva skulle vara vit, inte lika häftigt då!




Nyårsfina!


Lååånga promenader är förstås tröttsamma. Men titt så vackert dä ä på bakkersia..:P

Nu han jag inte mer för mor är på väg!Tjing så länge!

Nytt, nytt nytt

Kategori: Allmänt

Wiihoow, det är så kul att flytta in på nya ställen!Idag klev jag in i lägenheten för första gången(förutom på visningen,men då var den ju inte vår!) Så spännande! Men för första gången mycket jobb!Annars glassar jag ju bara inte och vrider rätt möblerna men nu ska det kämpas!PUH! Vi ska slita hela dagen i morn med att spackla, slipa, måla, tapetsera och allt annat runt det!Föräldrar ska bistå med bästa arbetskraften i form av diskare och övrigt hjälpsamma vid behov.

Jag och mina syskon har hysteriskt roligt när vi spelar Super Mario på Wii! Vi skriker rakt ut och lever oss i så det nästan blir obehagligt. Vi fick ta en paus nu och äta lite mackor med ädelost som vi konstigt nog kommit på att vi gillar allihop! Simon (lillbrorsan) tatuerade sig idag och var tydligen upp länge i går natt så han har bara sovit och sovit, men vi andra lever våra liv som Mario, Luigi och lill-svampen(<-den gula)=) (gissa vem jag är?)

Imorn blir det helg!Hurra!Tentaplugg och renovering av lägenhet...jag undrar vad som kommer komma lite i kläm av de två...

Hoppas en kär Dahlbergare har hittat hit=)

Natti folkens!

Livet i en flyttlåda på 57 kvadrat

Kategori: Allmänt

Ja, så känns livet just nu. Lådor och pappkassar överallt!! I morn kör vi första lasset mot nya lyan!=) Det lär bli ett par till!Carlos & Danny är superhjältar och underlättar våra liv just nu! Därför får de sova på den finaste av soffor inatt=)

Här ser ni kaoset




Nu blir det en riktigt god avkopplande natt!!Ciao

Nytt år - nya löften

Kategori: Allmänt

Eftersom SF är här och pushar mig så ska jag ta tag i detta igen!Och jag önskar dig och alla andra ett nytt år fullt med spänning och äventyr..eller lugn och ro om det är mer önskat:)

MacGyver skickade ett sms som jag helt glömde av eftersom jag fick det under en lektion. Jag tänkte svara på det här istället, så du får reda på mer:)Det handlar om nyår och det firade jag med sambon i Wien! Från tisdag till söndag förra veckan gled vi runt på gatorna i Österrikes huvudstad. Där var det plusgrader och snölöst, skillnad från hemma! Vi är båda mycket fascinerade av byggnader och andra häftiga saker, så alla dagarna var vi ute på långa promenader runt om i stan! Det är heelt sjukt hur många vackra byggnader som finns där. Vi kom på oss med att stå och gapa flera gånger. Otroligt vackert!! På nyårsafton var vi på wienerkonsert(man uttalar det mycket korrekt med så liten mun som möjligt..(snobbigt)) haha, alla fina damer och herrar,och där stod vi! Vi var lite oroliga att det skulle hålla på för nära inpå tolvslaget,då det började 19.00. Klockan 20.15 började det applåderas och vi tänkte att första akten kanske var klar..nehe, då var det slut!!! 450 spänn/pers för ca. en timme underhållning(och då tog vi de billigaste biljetterna för platser längst bak!!) jisses! Det var symfoniorkester med ståkinstument vilket gjorde mig varm i själen eftersom jag själv varit cellist;) mycket begåvad sådan, men pendlingen mellan Grossbol och Skived blev tillslut för mycket och jag fick lägga stråken på hyllan! De spelade till och med min favorit.."januari börjar året, februari kommer näst....Min mor började nästa hata mig då jag konstant varje dag spelade denna låt om och om igen! Kanske var det även hennes svacklande stöd som fick mig sluta!

Så, back to the story!Vi stod alltså utanför 20.30 och tänkte..Jaha, och nu då? Vi vandrade in mot stan men det var ganska kallt,så vi knödde oss in på Starbucks och satt så länge vi hade samvete till, och for sedan ut till tivolit där vi hört det skulle vara partaj! Åkte stora hjulet och kramade clowner innan äntligen klockan blev 00.00. Häftigt fyverkeri,men vid detta laget var vi så frusna så det gick fort hem och ner i säng!
Jag har några bilder, men K tog med de flesta till Värmland,så jag kanske lägger upp fler sen!

Jag har lärt mig äta sushi!!Beställde helt oväntat! Suget bara kom!Mums!
Helt sjukt fräcka dekorationer överallt!

En av våra promenader ledde oss till denna lilla kanal jämte stadsparken!

Hadet bäst! I'm back=)