mirabellee

Dagen efter..

Kategori: Allmänt

Jag gjorde det, jag åt ärtsoppa för första gången. Koffe sa att den smakade typ som den brukar göra fast att det var några ärtor som inte kokat klart så de åt vi inte. Det var inte alls så hemskt som  jag alltid trott. Kanske inte en favorit,men det känns skönt att fått det avklarat och det kommer säker bli fler gånger eftersom det är så billigt. Dock var det inte så lätt som  jag fått höra. Först skulle ärtorna ligga i blöt i 12 timmar, sen skulle det koka i cirka en timma och man skulle plocka bort skalen som flöt upp. Puh, tur att det var jag som stod för delrätten, pannkakor, drygt att steka men ändå lätt fixat.

Inget jobb idag, så jag följer med far och bror till Grums och skottar morfars tak:)

G´day!

Today is the day

Kategori: Allmänt

Idag är en dag som jag kanske inte väntat på, men som ändå blir lite väntad. Det är egentligen helt otroligt att jag lyckas undgå den i så många år. Nu finns ingen återvändo längre. Jag återkommer med rapporter.

Underbara

Kategori: Allmänt

Idag när jag jobbade på förskolan så hade vi lite problem med att få ut de två barn som var kvar när vi skulle sluta och de skulle ut till barnen på andra avdelning. De var inte jobbiga utan bara lite sega. Så jag och den andra fröken började skoja och ta på oss deras overaller och mössor och vi busade lite. Efter mycket möda fick vi på dom kläderna. När jag hjälper pojken (nyss 5 år fyllda)på med skorna så står han och pillar lite i mitt hår. Sen säger han "Sötnos" och pussar mig på huvudet! Åhhh, va goo!!Jag kramade honom och vi skrattade lite, sen gick han ut och försvann i snön. En riktigt dagshöjare!!

Nu hoppas vi på medalj!Natta

Me and my car...

Kategori: Allmänt

Jag har fått låna morfars gamla betta. Så igår skulle jag och mina bröder dit och hämta den. Det innebar att vi först var tvugna att skotta uppfarten och skotta fram bilen. Det tog ett par timmar!

In action

 

Och här är hon=)


Totalt genomfrusen efter att ha stått hela vintern. Så jag och mina bröder gjorde något vi aldrig gjort...öppnade huven och började pilla...vi skrek och skrattade om vartannat i rädsla av att bilen skulle komma med något sjunde liv och attakera oss. Vi började ladda batteriet, vi lyfte på säkringarna och vi skrapade den ren från is och motorvärmde den. INGET hjälpte. Vi ville inte ge upp eftersom vi faktiskt lagt ner timmar på att skotta väg för bilen! Så vi ringde en vän..vår kusin Rally-Micke:) Han kom och bekräftade att batteriet var paj men lyckades hitta ett nytt hos min morfar som skulle kunna ha smeknamnet "Vimsiga Julle" som aldrig kan få för många saker i sin kulle!!Fast han har råkoll! Med lite krångel och mycket tålamod så gav bilen ifrån sig lite motorljud och vi dansade av lycka! Så efter sex timmar var vi äntligen på väg hemåt.

När jag skulle köra hem märktes det att den var genomfrusen trots att vi låtit den stå med motorvärmare och tomgång för att komma igång. Rutorna frös till is på insidan och det var den värsta bilfärd jag varit med om. Men jag överlevde och nu står den här utanför isig och insnöad igen eftersom det nu snöar massor...IGEN. Jag säger som Annika DET RÄCKER!!

Idag är jag supertät i nosen och känner mig aningen seg men ska bara jobba 4 timmar så det ska jag härda ut.
Nu ska jag lyssna lite på "Längtan till landet"...vintern rasat ut bland våra fjällar..ihopp om att det snart blir sanning!

Ha en go måndag allesammans!

Pampigt besök och biffiga biffen:)

Kategori: Allmänt

Inte trodde jag väl att denna dagen skulle ta den väg den tog. Då ingen ringde mig i morse blev det istället så att självaste födelsedagsbarnet tog med sig mor sin och kom hit..eller var det kanske hon som tog med honom, jaja. De var i alla fall här lunchen och eftermiddagen och det var supertrevligt!!Goungen sjöng och trippade runt!

 

Till middag blev det pannbiffar med mos och brunsås! Underbart! Biffarna stod Herr Biff själv för=)
(Om det inte syns så står det "Biffig på förklädet, något han ibland brukar stoltsera med)



FBK förlorade idag och hejarklacken var inte alls lika intressant den här gången. Men,men man kan inte få allt här i livet. Men imorn vill jag ha jobb!

Natti på er alla mänskobarn=)

Jag väntar vid min mila medan timmarna lida...

Kategori: Allmänt

Fy vad jag hatar att gå upp på morgonen. Hela min kropp stretar emot och jag mår oerhört illa. Så jag måste gå upp och vänta ut illamåendet innan jag kan äta frukost. Och dagar som dessa vet jag ju inte ens om det var värt att gå upp. Jag väntar på att någon ska ringa mig om jobb, men det kan hända att ingen gör det och då har mitt arga morronhumör varit förgäves. Stackars Krille håller sig långt borta från mig för att inte bli drabbad att morgon-Sara!

Well well, hoppas någon ringer snart, eller att klockan blir nio (skolorna ska ringa mellan 07-09) så jag kan sticka iväg och simma.

Ha en fin dag. Allra mest Hampus som idag för ett år sedan ploppade ut och nu har fögyllt denna värld under ett år! Och det har han gjort bra! Kram på lill-skrutten=)

Working girl=)

Kategori: Allmänt

Tjingeling!
Förra veckan var jag på möte för vikariepoolen här i Karlstad. Saknade brottregister-papper så kunde inte få min inloggning då, men på fredagen lämnade jag inte det och fick min kalender på nätet. Gick väll och var lite avvaktande under helgen.."vi får väl se om det rullar på.." och på måndag morgon låg jag länge och väntade utan att nått hände. DÅ ringer en kvinna från Herrhagsskolan kl. 8.20. Kan du komma och vicka i en tvåa mellan 9.00-13.00. Absolut säger jag och när jag lägger på märker jag paniken. Bråttom bråttom bråttom. Eftersom bussen bara går två gånger i timmen här så blev jag ca 7 min sen, men det var inga problem och jag gjorde mina första timmar=) På tisdagen var jag på arbetsförmedlingen och fick en handledare som var supertrevlig och ska hjälpa mig hålla utkik efter fasta jobb och extrajobb. Onsdagen var jag på Södra Råtorpsskolan, nya frächa lokaler och underbara ungar!!Och igår blev det Vålbergsskolan. Idag ringde ingen, men det var gött, jag fick lite tid att simma och ordna lite skolpapper!Så, nu kommer det komma pengar på kontot igen..i slutet av MARS...lååångt kvar!Men pengar är pengar!

Igår var jag, Koffe, Leffe och Tordh på HOCKEY! Färjestad-Djurgården. Jag är lite dubbel när det gäller stora sporter som omsätter mycket pengar. Det är sjukt hur personer som spelar hockey, fotboll, tennis mm kan tjäna så grymt mycket mer än en person som vårdar människor, eller som undervisar, stöttar och hjälper. Idrottsmännen/kvinnorna ses som hjältar. Fansen på arenan skriker att de ÄLSKAR FBK och skulle säkert ge en kroppsdel för sitt lag. Det är lite upprörande att tänka på,MEN när arenan släcks ner och de fullkomligt skjuter ut spelarna genom de lilla porten med strålkastarna på sig då väcks lagspelaren i mig och jag blir helt tagen av stundens allvar. Hela jag bli laddad och om det inte vore för att min senaste hockey-upplevelse ledde till omfattande skador så hade jag nästa velat ut och kämpa med grabbarna. Något som är minst lika kul om inte mer än att följa matchen är att titta på hejarklacken. Helt underbart att studera!! Och frågorna bara malde i mitt huvud..vem är det som kommer på låtarna?Vem introducerar dom? Tränar trummannen på taktspel hemma? Hur många flaggor bär de med sig på en match?(en del kom med ett stativfodral fullt!)Hur blir man ledaren, han som står och drar igång ropen?Och finns den någon given ordning på vilket rop som ska komma när? Jag fick tyvärr inga svar på detta igår men håller kavr de här frågorna ifall jag träffar något fan någon gång! Det absolut roligaste av allt var mot slutet. Det ska också berättas att den första och mycket av den andra perioden spelade FBK mycket dålig och tråkig hockey och låg under med 1-2 inför tredje. Då exploderade de och spelade superbra och fick in ett mål så det blev förlängning. Då spelade en kille som heter Dick Axelsson grymt bra och fixade en straff. Hela klacken börjar då skrika: "VI HAR STÖRSTA DICKEN I HALLEN!!!" hahaha, klockren tyckte jag och Koffe! Färjestad satte inte straffen men vann ändå, så vi gick hem mycket glada!

Nu ska jag städa lite för ikväll kanske Carlos kommer och då måste det vara fint!
Jag sitter och luktar ganska mycket klor efter badet jag nyss kom hem ifrån och när jag luktar klor tänker jag alltid på Cissis klor-klasskompis. Hon menade att det luktade klor om hon blötte och gnuggade på huden.(hon simmade tydligen ofta) Okej sa kanske Cissi då och gjorde säkert min-pappa-har-krulligt-hår-och-mustasch-gesten!Eller så kanske man inte gjorde det i häftiga Karlstad...?

(kameran är inte funnen än så tyvärr inga nya bilder..men håll till godo med några old ones)


Me and Ciss!



Min vän Ella är nu på resande fot. New Zeeland BABY!

Hej så länge

....

Kategori: Allmänt

Hon jobbar och jobbar=) låter bra va!? Jag berättar mer senare!