mirabellee

Jag är en chalmerist...

Kategori: Allmänt



...nästan i alla fall.

Förra helgen var vi i Göteborg för att avsluta Koffes fem studerande år på Chalmers med en uuuurlångtråkig cermoni. Varje talare stod och högtidligt slog sig för bröstet och talade om vad bra Chalmers är. Och det är ju klart att det är helt otroligt vad duktiga de har varit och klarat av långa utbildningar, men på talarna lät det som om de borde bo på egna fina gator och inte beblandas med oss vanliga högskoleutbildade! (för att inte tala om de outbildade) Till råga på allt så finns det (såklart) en Chalmers-ring...mmmhm...det borde varenda chalmerist gå runt och bära så att alla vet att det är en klipsk hjärna som är ute och vandrar. 2800:- är det nätta priset för denna ring, och vill man ha den graverad (vilket man såklart vill ifall den skulle trilla av någon gång så måste alla veta vem den tillhör!) så kostar den 3400:-. Det är ca. vad vi lägger på mat varje månad...
Och detta kanske inte skulle vara en sån big deal om det inte vore så att Koffe har någon slags ring-fobi. Han får panik när jag eller han själv försöker sätta på honom en ring. Han tror den ska fastna och aldrig komma av. Så vad fasiken ska han med denna ring till. Ska den ligga här hemma i bokhyllan..så jag varje gång jag går förbi tänker att där ligger en månads matkostnad och samlar damm!

Han kan väl köpa en fin ring till mig istället, jag skulle till och med bära den!!

Men helgen var trots dessa slå-sig-på-bröstet-timmarna mycket trevlig. Jag fick träffa Millis som gjorde mig finer. Vi var på Lisebergs julmarknad där jag på första försöket spelade till mig detta:




Tror ni jag var lycklig....

Nu ska tant Sara och farbror Koffe laga lite rårakor.
Tjilivippen

Jul, jul...iskalla jul

Kategori: Allmänt



(I have done it myself...well done...thank you)

Det första ljuset vi tänder,
jag fryser om allt från fötter till händer.
Nu är det advent så nu ska man va glá,
men trött på allt det söta är redan ja.
Kallt som i en isbjörns rav,
värmekuddar i kläderna är mitt krav.

Trots detta ska det nog kunna bli en bra jul,
för vi ska ju till Sri Lanka och ha sådär fantastiskt kul. (och varmt)

Full fart mot helgen!

Kategori: Allmänt

Yes, idag 14.00 tog jag helg!Woohoow, lovely! En förbaskat skön helg också, den skall tillbringas i Götet med allt vad det innebär: Julmarknad på Liseberg, goda måltider, examensbevisutdelning till unge Herr Holmström, klipp hos Millan, två nätter på hotell, två frukostar på hotell...and so on!

Jag fick nyss besked om att jag ska få umgås med idolerna ikväll igen. Trevligt. Hoppas få höra några klassiker..;) Ska fråga Olle om han har någonstans att bo, annars kan han krypa ner mellan mig och Koffe=)



(bilden är kopplad till rubriken)

Tittut

Kategori: Allmänt

Jag är helt besatt av denna låt. Jag kan liksom inte lyssna mig mätt. Hoppas jag får skivan i julklapp så jag kan lyssna på den typ jämt och sen bli trött på den=) Halva besattheten ligger i att den gungar bra och är lätt att göra coola och mindre coola rörelser till. Min pedagogiska sida kommer fram när jag tydligt ska visa "jag tog en kula för dig och fick en smula tillbaks.." Jag kanske ska extraknäcka som koreograf;)

Upp och dansa!!



Ps.är ni inte grymt impade att jag fick upp ett youtube-klipp. Jag kan säga att det tog tid...och sen krävdes det hjälp. Men nu kan jag det också. Tänk vad härligt livet är!!Ds

Ont i halsen och hål i magen

Kategori: Allmänt

Host host, fy tusan vad det värker i halsen. Känns typ som om en tennisboll fastnat i halsen. Varje gång jag ska svälja måste salivet ta sig varsamt runt denna tennisboll vilket är smärtsamt och frustrerande! Men än värre är Koffe (såklart!) för han har hål i magen! I torsdags sövdes han ner på sjukhuset för den pyttelilla kirurgen tänkte lägga tillrätta ett bråck...men döm om hennes förvåning när inget bråck där fanns. Jahapp sa hon och la dit en brustablett och sydde ihop...nja, det där sista var mer fantasi. Nu går han i alla fall med en läskig blodpåse på magen och har svårt att böja sig och skratta innerligt. Utöver detta har vi det helt okej. Första snön har kommit och gått, vi har bokat vaccinationstid inför vår tripp, jag har sett idolerna och ja typ allt det där vanliga.

Igår köpte jag Marabous Vinter..hmm..nånting, den vita chokladen i alla fall. När jag var mindre minns jag att jag tyckte om vit choklad. Det har gått över. Jäsiken vad sött det är. Jag liksom kände hur det bildades hål i tänderna. Men inget får ju förgås, SPECIELLT inte choklad..så jag ska kämpa vidare. 

Oj, just det...vinnarbilden blev nr. 2  med 3 röster. Själv skulle jag lagt en röst på 3:an, ser ni hur sjukt likt hon posar. Må hända det blir en till tävling i framtiden=) Tack för ert deltagande!


 

Natti

Ring och rösta!

Kategori: Allmänt

För att få med mina läsare lite så har jag ordnat en lite omröstning. Ni kommer få fyra olika bildalternativ att lägga er röst på. Alla föreställer personer i min närhet som försöker efterlikna en naken stenstaty. :O nu fick jag allas uppmärksamhet, men NEJ de kommer inte vara nakna, utan bara imitera rörelser och eventuella ansiktuttryck! Tyvärr har jag inte tillgång till en telefonsluss utan ni får helt enkelt lägga er röst i kommentarlänken.
Så börja rösta!=)





















Bild 1 : (för att rösta på detta alternativ skriv Bild 1)




Bild 2 : (för att rösta på detta alternativ skriv Bild 2)




Bild 3 : (för att rösta på detta alternativ skriv Bild 3)




Bild 4 : (för att rösta på detta alternativ skriv Bild 4)




..och Cissi, man får inte rösta på sin egen!

FREDAG!!

Kategori: Allmänt

Prisa Gud, äntligen fredag!
Veckan har för min del varit lång,men jäsiken va kul det är att jobba med pluttisar. 1-3 åringar är såå goa, men jag är lycklig över att föräldrar hämtar dem, jag njuter gott av att bara bry mig om mig själv..och kanske lite Koffe också.

Nu spelas det Magnus Uggla sådär nästan lite för högt här i hemmet. Jag kände för riktiga gunglåtar att hoppa runt till. Koffe skulle ut på nått ärende, så jag passar på att vara lite extra crazy! Om en stund ska vi till min lillebror som fick ny lägenhet i måndags. Där blir det sushi och Idol, på en pytteliten bostadsyta!(ööö, vilken film är det...??...JAA är det inte anden i flaskan som säger det!?!)

Annars är vi hundvakter i helgen. Det låter ju alltid så mysigt, men innebär helt krasst att man måste hålla sig hemma mycket mer, sen gå promenader i ALLA väder och dammsuga oftare...men de är ju gosiga och kul att titta på=)



Här är han, lillebror, i lingonriset =)

Ha en så fruktansvärt go helg!!